Facts

tevreden klant KT3 tandartsen Zaandam

Review van een nieuw concept: de Inman Aligner

Een tevreden klant verteld over zijn ervaring met de Inman Aligner: een op maat gemaakte beugel.

“Wat fantastisch dat het zo goed gelukt is”, denk ik licht jubelend als ik bij KT3 naar buiten loop, de zonovergoten Klokbaai op. En ik voel met mijn tong aan mijn tanden, voor het eerst in jaren staat m’n ondergebit weer in een strakke rechte rij, als soldaatjes in het gelid. Dit voelt goed.

Op de balie binnen staat sinds kort een grote fotocollage van mijn gebit. Nooit gedacht dat mijn tanden nog eens gebruikt zouden worden voor promotionele doeleinden. “Ik wil iets nieuws met je proberen”, zei Peter Klemann een tijdje terug tegen me, toen ik weer eens bij hem klaagde over mijn scheve ondergebit. Peter wilde gaan werken met een nieuw concept, de Inman Aligner, en vroeg mij of ik zijn eerste patient wilde worden. Een korte uitleg volgde: de Inman Aligner is een op maat gemaakte beugel, die je vrijwel niet ziet zitten en maximaal 16 weken hoeft te dragen, maar dan wel het liefst 20-24 uur per dag.

Lang heb ik er niet over na hoeven denken, een blik op de website www.inmanaligner.com en het vertrouwen dat ik heb in Peter Klemann was voldoende. Op 10 april was het zover: mijn beugel, volgens een 3D-model exact op maat gemaakt in Engeland, was klaar. Twee uur later liep ik met beugel in naar buiten. Waar ik vooraf toch enigszins bezorgd over was, bleek in de praktijk niets voor te stellen. De beugel zat als gegoten en voelde heel natuurlijk aan. Vooraf was ook gewaarschuwd dat ik de eerste dagen een beetje zou gaan slissen, maar daar heb ik geen last van gehad. En het zelf in- en uitdoen was een handigheidje dat ik na drie keer proberen meteen onder de knie had. Mooi, want de beugel moet verwijderd worden als je gaat eten, een handeling die binnen 5 secondes afgerond is. Bijkomend en onverwacht gunstig neveneffect: binnen anderhalve week was ik een kilo afgevallen. Het tussendoor snoepen laat je bijna als vanzelf achterwege omdat je dan eerst je beugel uit moet doen. En slapen met de beugel? Als Doornroosje….

“Ongelofelijk”, dacht ik op 11 april, pas een dag nadat ik de beugel voor het eerst had ingedaan. De eerste tand was al lichtjes wat rechter komen te staan. Toen ik me twee weken later weer bij Peter Klemann meldde, viel hij zowat van verbazing van zijn stoel, en riep al zijn medewerkers erbij. Mijn ondergebit stond al voor de helft weer bijna recht.

Het is nu 3 juli, en ik ben al na 12 weken en vier tussentijdse bezoeken aan KT3 klaar. Het resultaat is geweldig, nog veel beter dan waar Peter en ik vooraf op hoopten. Maar blijft het ook zo? Jazeker, nu de beugel niet meer nodig is, zorgt een stabiliserend ‘draadje’ aan de achterkant van mijn gebit dat mijn tanden voorgoed recht blijven staan. Het poetst veel beter en het belangrijkste, het ziet er veel mooier uit.